Határon átnyúló hulladékszállítás: hulladékkezelő külföldi vállalatok igazgatási szolgáltatásai (lakóhely, tanácsadás, közigazgatási gyakorlat)

0 commenti

205/2010 jogalkotási rendelet bevezetésre került a külföldi vállalkozások számára, akik hulladék behozatalát vagy kivitelét akarják Olaszországból vagy Olaszországba, az ehhez tartozó kötelezettségek:

  • regisztrálni a Környezetvédelmi Operatív Országos Nyilvántartásába (National Register of Environmental Operators) (ANGA);
  • másodlagos irodát nyitni Olaszországban

Az utóbbi eljárásmód leegyszerűsítése érdekében az ANGA nyilvántartása körlevelet adott ki amely a másodlagos iroda megnyitásával egyenértékűvé tette az úgynevezett lakhelyet, azzal a képességgel, hogy postai levelezést lehet folytatni azaz küldeni és fogadni az adott helyről és helyre.

Ez azt jelenti, hogy a vállalatnak nem kell másodlagos irodát megnyitnia Olaszországban, hanem minden olyan bérleti és igazgatási költséget, amely egy másodlagos irodát foglal magában, de egyszerűen csak lakást választ, ahol minden levelezést megkap, és kezelheti az összes folyamatot.

Figyelmeztetés: kérjük, vegye figyelembe, hogy jelentős változások folynak ezen a területen.

Frissítés: kérjük, vegye figyelembe, hogy a határokon átnyúló hulladékszállítás terén 2016 júliusában az ANGA új állásfoglalásával létrehozott nyilvántartás új működési kritériumokat állapított meg azon külföldi vállalatok számára, amelyek hulladékot szállítanak Olaszországból.

Az új fegyelem:

  • Előírja, hogy azok a vállalatok, amelyek a 6. kategóriába kívánnak belépni ("Kizárólag határokon átnyúló hulladékszállítást végző vállalatok") kizárólag regionális vagy tartományi területi illetékességi részlegen keresztül, kizárólag számítógépen keresztül nyújtsanak be kérelmet, amennyiben Olaszországban másodlagos vagy lakóhellyel rendelkező székhellyel rendelkeznek, vagy abban az esetben, a lakóhelye e-mail címre (Pec) a választott regionális vagy tartományi részre;
  • Megállapítja a járműveknek és a személyzetnek a 6. kategóriába történő bejegyzésre vonatkozó minimális ellátását, amelyet a jármű teljes hasznos terhelése alapján azonosítanak a hulladéktérfogat tekintetében a regisztrációs osztályok szerint;
  • Bevezeti az állandó pénzügyi követelményeket az, mielőtt üzemképes
  • Megismétli, hogy - a szakmai követelmények értékelésére vonatkozó kritériumokról, a műszaki vezető bevonásának feltételeiről és a képesítések más EU-tagállamok általi szükséges elismeréséről szóló döntésekig - a műszaki igazgató felvételét a jogi képviselő veszi át;
  • átmeneti rendelkezéseket állapít meg. Különösen azok a vállalatok, amelyek már rendelkeznek a regisztrációs átvételi elismervénnyel, az új kérelmet (az új rendelkezések betartása érdekében) 2017. február 12-ig, vagy a határozat hatálybalépésétől számított 120 napon belül kell benyújtaniuk a nyilvántartásból való kivonás miatt.
Frissítés: a 2017. október 15-én már nyilvántartásba vett vállalatok esetében a kiigazítás megszerzésének határidejét 2017. szeptember 30-ig elhalasztották

A Natura Giuridica cég környezetvédelmi tanácsadást nyújt olyan külföldi vállalatok számára, amelyek teljes mértékben támogatják a hulladék Olaszországba irányuló importját és exportját:
·         az összes A.N.G.A előfizetési szolgáltatás;
·         telepítés;
·         a jogi, adminisztratív és műszaki tanácsadás

Annak érdekében, hogy a külföldi vállalkozás megfeleljen az olasz szabályozásnak (megnyugvással a DLg 152/2006 rendeletben előírt, a jogellenes hulladékszállításra vonatkozó szankciók nem merültek fel) és a költségeket a lehető legnagyobb mértékben tartalmazza.

Valójában lényegesen olcsóbb:

  • rendszeres díjat számít fel a levelezés és a levelezés kezelése, mint egy valódi másodlagos székhely megnyitása!
  • a szabálytalanságok elkerülése érdekében támaszkodhat az e területen dolgozó szakemberekre.
A szolgáltatás igénybevételéhez forduljon Andrea Quaranta, a Natura Giuridica tulajdonosához, és kérjen árajánlatot.

Ne hagyja, hogy határokon átnyúló hulladékszállítása véletlenül megmaradjon: kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, és követjük Önt, és lépésről lépésre dolgozni fogunk az Ön vállalkozásában.